Húsvét előtt kaptunk egy konyhakész házi csirkét a sógornőméktől,s ma úgy döntöttem,hogy megsütöm.Aztán annyira fel akartam dolgozni mindent a konyhából,hogy a végterméket Csirkés kásának kellett elneveznem:) Isteni finom lett és azt hiszem pont erre az ételre volt ma szükségem.Tele van egészséges és finom hozzávalókkal,megéri hát elkészíteni!
Csirkés kása
Hozzávalók:
- 1 házi bio csirke megsütve, sóval,borssal és rozmaringgal fűszerezve, 1 fej fokhagyma pucolt gerezdjeivel sütve olívaolajon
- 8 db vastag sárgarépa apróra vágva és enyhén sós vízben puhára főzve
- 300g barnarizs sós és kurkumás vízben puhára főzve
- 1 hosszú kígyóuborka apróra vágva
- 3 fej tavaszi retek apró kockára vágva
- 1 marék világos szezámmag
- 2 marék dió
- 250 g Feta
A diót durvára vágjuk és a szezámmaggal együtt száraz serpenyőben megpirítjuk. Erre öntjük a kész rizst és kevergetve pirítjuk 2 percig.A készre sült húst cafatokra szedjük és a fokhagymával együtt a rizshez adjuk.A csirke ízes zsírját ráöntjük és kevergetve pirítjuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a készre főt répát és a többi zöldséget és átforgatjuk.2percig pirítjuk és elzárjuk alatta a gázt. A fetát rámorzsoljuk. Díszítésként apróra vágott petrezselyemmel melegen tálalhatjuk!
Jó étvágyat!
Bár a kása nem tartozik a kedvemceim közé, ezt szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésNagyon jól hangzik és nagyon guszta:)
VálaszTörlésNagyon guszta, és ide vele kinézete van. Csupa egészség és vitamin.:)
VálaszTörlés