Keresés ebben a blogban

2012. április 22., vasárnap

Csirkés kása

Tegnap sokáig dolgoztam,így ez a rövid hétvége nem elég arra,hogy hosszasan elidőzzek a konyhában.Egyébként is nagyon elfoglalt vagyok az utóbbi hetekben,így alig születik valami új a blogon.Ennek ellenére egész szép közönségem van.Köszönöm!:)
Húsvét előtt kaptunk egy konyhakész házi csirkét a sógornőméktől,s ma úgy döntöttem,hogy megsütöm.Aztán annyira fel akartam dolgozni mindent a konyhából,hogy a végterméket Csirkés kásának kellett elneveznem:) Isteni finom lett és azt hiszem pont erre az ételre volt ma szükségem.Tele van egészséges és finom hozzávalókkal,megéri  hát elkészíteni!


Csirkés kása

Hozzávalók:

- 1 házi bio csirke megsütve, sóval,borssal és rozmaringgal fűszerezve, 1 fej fokhagyma pucolt gerezdjeivel sütve olívaolajon
- 8 db vastag sárgarépa apróra vágva és enyhén sós vízben puhára főzve
- 300g barnarizs sós és kurkumás vízben puhára főzve
- 1 hosszú kígyóuborka apróra vágva
- 3 fej tavaszi retek apró kockára vágva
- 1 marék világos szezámmag
- 2 marék dió
- 250 g Feta

A diót durvára vágjuk és a szezámmaggal együtt száraz serpenyőben megpirítjuk. Erre öntjük a kész rizst és kevergetve pirítjuk 2 percig.A készre sült húst cafatokra szedjük és a fokhagymával együtt a rizshez adjuk.A csirke ízes zsírját ráöntjük és kevergetve pirítjuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a készre főt répát és a többi zöldséget és átforgatjuk.2percig pirítjuk és elzárjuk alatta a gázt. A fetát rámorzsoljuk. Díszítésként apróra vágott petrezselyemmel  melegen tálalhatjuk!

Jó étvágyat!




3 megjegyzés:

  1. Bár a kása nem tartozik a kedvemceim közé, ezt szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik és nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, és ide vele kinézete van. Csupa egészség és vitamin.:)

    VálaszTörlés