Kitaláltam egy receptet és azóta már el is készítettem. Meglepően nagyon finom lett és jól mutat a tányéron.Akinek tetszik,nyugodtan csinálja utánam,nem fog csalódni!
Harcsa friss zöldekkel
Hozzávalók:
- kb. 1kg harcsafilé felkockázva
- 5 szál újhagyma
- olívaolaj
- só
- őrölt fehérbors
- friss bazsalikom
- friss oregano
- kb. 500g mirelit vagy friss zöldbab
- 2 jókora marék spenótlevél
- 2 jókora csokor petrezselyemzöld
- 2 csokor friss kapor
- fél citrom reszelt héja és leve
A tálaláshoz: Feta sajt morzsolva
A harcsafilét apróra felkockázzuk és sózzuk.Az újhagymát megmossuk,a végeit eltávolítjuk és felkarikázzuk-egy kicsi mehet a zöld szárából is.Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani,majd amikor kezd színt kapni hozzáadjuk a halat.Kb. 5-10 percig pirítjuk.Ezután fűszerezzük és kicsit megkeverjük. Ráreszeljük a citrom héját és meglocsoljuk a levével.A friss és tiszta spenót leveleket rádobáljuk és hagyjuk,hogy egy kicsit levet eresszen.A zöldbabot forrásban lévő vízbe tesszük 10 percre , majd leszűrjük és jeges vízzel átmossuk.A petrezselyemzöldeket felaprítjuk a kaporral együtt és a halhoz adjuk.Kicsit keverjük el és hagyjuk 1-2 percet párolódni.A zöldbabot ezután hozzáadjuk és 2 perc után elzárjuk a gázt, lefedve 10 percig hagyjuk párolódni a saját gőzében.Tálaláskor morzsolt fetát szórunk a tetejére.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése