Padlizsános rakott csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé felcsíkozva
- só
- bors
- fahéj
- oregánó
- olívaolaj
- 1 vagy 2 db padlizsán
- 50 dkg valódi Feta
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- frissen őrölt szerecsendió
A felcsíkozott húst ízlés szerint fűszerezzük és 3-4 adagra osztva olívaolajon mindkét oldalukat megpirítjuk,de csak éppen hogy.Kiszedjük egy tálba és félretesszük. A padlizsán végeit eltávolítjuk és felkarikázzuk,majd ecsettel a húsból visszamaradt zsiradékkal mindkét oldalukat megkenjük és egy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.Előmelegített sütőben a padlizsánok mindkét oldalát 10-10 perc alatt elősütjük.Egy tűtálló tál aljára halmozzuk a padlizsánok felét,majd erre a húst és megint a padlizsánt.Végezetük a Feta krémmel öntjük le: ehhez a fetát villával krémesre törjük,borsozzuk és a citrom héját belereszeljük.A natúr joghurttal elkeverjük és hozzáadjuk a frissen reszelt szerecsendiót is.Elkeverjük és a rakott húsra öntjük.Sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Melegen magában vagy körettel tálaljuk.Jól megy hozzá a tegnapi bejegyzésben szereplő Barches is!
Jó étvágyat!
Nagyon finom lehetett, és a köret variációk is jók.
VálaszTörlésFincsi úgy, ahogy van! :)
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a fetasajtos joghurtos finomság! Neked szakácskönyvet kéne írnod!! :))
VálaszTörlésIgen,nem rossz ötlet a szakácskönyv!El is kezdtem írni pár hónapja,de alig valamit,s egyszerűen nincs rá időm...na,majd a nyáron...talán folytatom!:)
VálaszTörlésMost van a sütőben. Már alig várom, hogy elkészüljön! :P
VálaszTörlésJujj,de jó!Véleményt kérek!:)
VálaszTörlésNa szóval el kell hogy mondjam kedvenc lett! Nagyon-nagyon finom és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető. Mi jázmin rizzsel ettük tegnap és ma ebédre is. Fog még sülni párszor a sütőmben az tuti! :)
VálaszTörlésUgye-ugye?!:)
VálaszTörlésUgye,hogy a fahéj milyen jól passzol hozzá?!
VálaszTörlés