Keresés ebben a blogban

2012. április 9., hétfő

Padlizsános rakott csirke

Az ötletet a Stahl Magazin tavaszi Különszámából vettem.Ott csirkecomb volt megadva és krémsajt.Az én változatomban csirkemellfilé és Feta sajt van.Isteni finom lett!Tegnap köret nélkül fogyasztottuk egy kis sült fokhagymás fejes salátával,ma pedig lecsót tervezek mellé egy kis cukkinivel.Többször tapasztaltam már,hogy a fahéj milyen jól illik a húsokra,erre az ételre különösen!Már bánom,hogy nem használtam hozzá egy padlizsánnal többet,de majd legközelebb!

Padlizsános rakott csirke

Hozzávalók:

- 1 kg csirkemellfilé felcsíkozva
- só
- bors
- fahéj
- oregánó
- olívaolaj
- 1 vagy 2 db padlizsán
- 50 dkg valódi Feta
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- frissen őrölt szerecsendió

A felcsíkozott húst ízlés szerint fűszerezzük és 3-4 adagra osztva olívaolajon mindkét oldalukat megpirítjuk,de csak éppen hogy.Kiszedjük egy tálba és félretesszük. A padlizsán végeit eltávolítjuk és felkarikázzuk,majd ecsettel a húsból visszamaradt zsiradékkal mindkét oldalukat megkenjük és egy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.Előmelegített sütőben a padlizsánok mindkét oldalát 10-10 perc alatt elősütjük.Egy tűtálló tál aljára halmozzuk a padlizsánok felét,majd erre a húst és megint a padlizsánt.Végezetük a Feta krémmel öntjük le: ehhez a fetát villával krémesre törjük,borsozzuk és a citrom héját belereszeljük.A natúr joghurttal elkeverjük és hozzáadjuk a frissen reszelt szerecsendiót is.Elkeverjük és a rakott húsra öntjük.Sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Melegen magában vagy körettel tálaljuk.Jól megy hozzá a tegnapi bejegyzésben szereplő Barches is!

Jó étvágyat!




9 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, és a köret variációk is jók.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez a fetasajtos joghurtos finomság! Neked szakácskönyvet kéne írnod!! :))

    VálaszTörlés
  3. Igen,nem rossz ötlet a szakácskönyv!El is kezdtem írni pár hónapja,de alig valamit,s egyszerűen nincs rá időm...na,majd a nyáron...talán folytatom!:)

    VálaszTörlés
  4. Most van a sütőben. Már alig várom, hogy elkészüljön! :P

    VálaszTörlés
  5. Jujj,de jó!Véleményt kérek!:)

    VálaszTörlés
  6. Na szóval el kell hogy mondjam kedvenc lett! Nagyon-nagyon finom és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető. Mi jázmin rizzsel ettük tegnap és ma ebédre is. Fog még sülni párszor a sütőmben az tuti! :)

    VálaszTörlés
  7. Ugye,hogy a fahéj milyen jól passzol hozzá?!

    VálaszTörlés