Keresés ebben a blogban

2012. április 6., péntek

Részeges-tejfölös pogácsa

Két napja ígértem egy pogácsa receptet, pár hét késéssel ma végre sikerült feltennem az akkor készített fotókat.
A recept Vikitől származik,akinek Házias Konyháját ajánlom minden olvasóm figyelmébe!Jófajta receptek,nem fogtok csalódni!

Tegnap 200km-re eltávolodtunk itthonról többed magunkkal , beteg- és rokonlátogatást tettünk Petim anyukájánál és a sógornőméknél.Most egy ideig együtt laknak Nagyhalászon.Nyári napsütéses időnk volt egész nap,finom ételek-Sanyi híres zöldségekkel rakott csirkéje nagy sikert aratott nálam.A hidegtál pedig a "fiúk"kedvence volt!

Akkor tehát belevágok a közepébe és közlöm a fent említett receptet!Megpróbálom elkészíteni még ma azt a bizonyos Húsvéti ajánlót is!


Részeges-tejfölös pogácsa

Hozzávalók:

- 1 kg liszt
- 25 dkg Rama-lágy
- 5 dkg friss élesztő
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csapott evőkanál só
- 5 dl tejföl-én egy nagy pohár tejfölt tettem bele és a maradék helyet natúr joghurttal pótoltam

A tetejére:

- 3 tojássárgája
- pirított magok: napraforgó, lenmag, szezámmag

A tejfölt a mikróban meglangyosítottam és belemorzsoltam az élesztőt,majd visszatettem a mikróba és még 10 másodpercre rákapcsoltam,majd itt felfuttattam 15-20 percig. 
Összekevertem az összes hozzávalót és összegyúrtam. 30 perc alatt langyos helyen kelesztettem. Átgyúrtam és vastagra nyújtottam. Éles késsel beirdaltam és pogácsaszaggatóval kiszúrtam. Tojással lekentem és a magokkal megszórtam. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem.Sütés közben kicsit megdőltek és "részegesekké" váltak!:)

Könnyű elkészíteni!

Jó étvágyat!

Fázisfotók:

a gyönyörűen felfutott élesztő

a megkelt tészta

éles késsel beirdaljuk
















2 megjegyzés:

  1. Egy kedves ismerősöm kínált egyszer részeges pogival. Nem vagyok nagy pogácsa imádó, de az valami isteni volt. Aztán kerestem én is egy receptet, de az nem vált be. Úgyhogy ezt kipróbálom majd, mert nagyon gusztán néznek ki. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!:) Egy kis füstölt sajttal a tetején még finomabb!

    VálaszTörlés