Keresés ebben a blogban

2012. május 28., hétfő

Juharszirupos-kókuszbundás sült alma

A bundás almát szerintem mindenki ismeri,de az én változatomat még talán nem.Bár,lehet,hogy mások is próbálkoztak már palacsintatésztát kókuszlisztből készíteni.Egy biztos,nagyon jó párost alkotnak az almával.
Hidegen,melegen egyaránt fogyasztható!


Juharszirupos-kókuszbundás sült alma

Hozzávalók:

- 4-5 db nagy alma 
- 1 tojás
- 2 kanál cukor
- csipet só
- 5 púpozott evőkanál kókuszliszt
- 5 púpozott evőkanál sima liszt + egy kevés a forgatáshoz
- 600ml tej
- 1 kanálnyi szódavíz
- étolaj(majdnem egy liter)
- csipetnyi őrölt ánizs
- 2 dl juharszirup

Az almák magházát egy csumázóval eltávolítjuk,majd nagyon vékonyan meghámozzuk.Egyforma ,kb 3mm vastag szeletekre vágjuk fel.Az almakarikák minden oldalát kevés lisztbe forgassuk bele és tegyük félre.
Sűrű palacsintatésztát készítsünk így: a tojást a sóval és a  cukorral keverjük el.A kétféle lisztet és a tejet egymás után keverjük bele váltakozva és sűrű tésztát állítsunk össze.A szódát  a végén adjuk hozzá.Csomómentesre keverjük és tegyünk félre.
Olajat forrósítsunk egy mély edényben.A lisztes almakarikákat egy villa segítségével forgassuk bele  a kókuszos palacsintatésztába és kicsit csöpögtessük le.A bundás almát-mindig csak egyet- tegyük bele a forró olajba és mindkét oldalát jó ropogós pirosra süssük.Konyhai papírtörlőre szedjük ki és itassuk le róla  a felesleges zsiradékot.Egy szép kínálótálra halmozzuk a bundás almákat,majd amikor már mindet kisütöttük egy csipet őrölt ánizst szórjunk végig rajtuk és öntözzük meg gazdagon juharsziruppal.

Jó étvágyat!


Megjegyzés: A sütés közben esetleg lecsöppenő tésztadarabokat rendszeresen távolítsuk el,mert könnyen megéghet és ráragadhat a bundás almákra!


1 megjegyzés: