Keresés ebben a blogban

2012. június 3., vasárnap

Ezerszínű tortellini rakottas

Tavaly kaptam Olaszországból egy csomag hússal töltött tortellinit.Ma készítettem belőle egy isteni rakottast!Szép színesre sikerült és finom illata,pompás íze van!
Vettem szlovák Brindzát,az öntet alapja ez volt.Lepényformában sütöttem,így akár lepénynek is hívhatnám,bár most nincs gyúrt tészta alapom.Az utóbbi időben igencsak ihletet kaptam,s új ételeket alkotok:) Remélem sokak örömére!
Tavasszal és nyáron igyekszem mindig a legfrissebb alapanyagokkal dolgozni,s rengeteg zöldséget és gyümölcsöt használni az ételekhez.És persze önmagában is nyersen sokszor annyit fogyasztok,amennyi csak belém fér!Ilyenkor lehet feltöltődni igazán vitaminokkal!


Ezerszínű tortellini rakottas 

Hozzávalók:

- 250g olasz, hússal töltött tortellini
- olívaolaj
- csipet só( a főzővízhez)
- 350 g Fekete-erdei sonka 
- 1 közepes méretű padlizsán
- őrölt római kömény
- 250 g szlovák Brindza
- 3 evőkanál lágy natúr joghurt
- 2 nagy egész tojás felverve
- 5 db paradicsom
- 225 g zsenge zöldborsó
- 5-6 db szardellafilé és 1 evőkanál leve
- 10 db friss bazsalikomlevél
- 6-7 szem fekete olajbogyó felkarikázva
- 1 marék apróra vágott metélőhagyma

A tortellinit enyhén sós,olívaolajos vízben majdnem készre főzzük és kiszedjük egy tálba.A főzőlevet hagyjuk meg!A sonka zsíros részét eltávolítjuk és felkockázzuk.Kevés olívaolajon ropogósra sütjük egy serpenyőben.Amikor elkészült,kiszedjük,de a maradék zsiradékot meghagyjuk.A padlizsánt apróra felkockázzuk és a maradék zsiradékon minden oldalát megpirítjuk,római köménnyel fűszerezzük.Amikor szépen megpirult kiszedjük egy tálba.A még mindig megmaradt zsiradékra öntjük a borsót és 2 percig pirítjuk,majd a tortellini főzőlevéből egy szedőkanálnyit öntsünk rá a serpenyőben lévő borsóra és 5 percig pároljuk együtt a paradicsommal,aminek belsejét eltávolítottunk és a húsát felkockáztuk.Egy cakkos szélű lepényforma aljába 1 ek olívaolajat kenjünk,majd oszlassuk el egyenletesen rajta a tortellinit. Erre jön a 2.réteg, a sonka,majd a paradicsomos borsó.A pirított fűszeres padlizsánkockákat ezután tegyük rá úgy ,hogy ebből is mindenhová jusson.5 db szardellafilét tépkedjünk cafatokra és tegyük a rakottasra.Most készítsük el az öntetet: ehhez a Brindzát villával törjük szét és 1 evőkanál levet adjunk hozzá a szardellából.Adjuk hozzá a joghurtot is és keverjük el.  A 2 tojást verjük fel és adjuk a masszához, homogénre keverjük,majd egyenletesen öntsük szét a rakottasunk tetején.A bazsalikom leveleket aprítsuk fel és szórjuk meg vele az egészet.A felkarikázott olajbogyóval díszítsük és tegyük be előmelegített sütőbe,ahol 15 percig süssük,pirítsuk!
Tálaláskor egy marék felaprított metélőhagymával szórjuk meg  a rakottas tetejét!

Jó étvágyat!

Megjegyzés: A brindza helyett Ricottával is finom lehet!-csakhogy olaszos maradjon ez az isteni eledel!:)
No,és  a sonka is lehet olasz!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése