Pityókás meggydzsem
Hozzávalók 12 db kb.3,7 dl-s üveghez:
- 3,5 kg magozott érett meggy
- 1,7 kg világosbarna nádcukor
- 1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
- jó fél evőkanál őrölt ánizs
- 2 jó evőkanál barna rum
- 5 csomag 3:1 lekvárzselésítő
( a rum helyett meggypálinka is mehet bele)
A magozott ,s lemért meggy nagy részét tegyük egy nagy edénybe és tegyük fel főni.Egy keveset tegyünk félre.Közben úgy a 70%-át botmixerrel törjük össze,majd adjuk hozzá a félretett magozott meggyeket, a cukrot,a rumot és az ízesítőket,majd a zselésítőt is.Forrásig keverjük,majd ha szükséges szedjük le a habját.Még kb. 3 percig hagyjuk zubogni,majd szokás szerint tiszta üvegekbe mérjük ki,fedjük be a tetejüket és száraz dunsztban hagyjuk pihenni 2 napig.
Jó étvágyat!
Jó a cím:D Azt gondoltam pityóka van benne:) Nagyon tetszik ez a fűszeres dzsem. Viszem a receptet! Köszi:)
VálaszTörlésKöszi!:)Vigyed csak!:)
VálaszTörlésEngem is a neve fogott meg... :) Tetszik a recept is.
VálaszTörlésNagyon ígéretes a recept:))
VálaszTörlésPróbáld ki!Magamtól találtam ki,remélem másnak is bejön!:)
VálaszTörlés