A Kakaóscsiga receptjét most egy tavalyi NLK-ból vettem,ahol őrölt mandulával szerepelt,én viszont most nélküle készítettem.
A croissantokról pár fotó erejéig megemlékezem.A recept a szokásos, a Limara-féle croissant,amelynek receptjét már korábban közöltem: Itt .Sokat készítem, sajtosan,magvasan,pudingosan és most fahéjasan is.Lágy, sötétbarna nádcukrot és fahéjat kevertem össze és minden lap közé szórtam belőle.A karamelles ízű nádcukorból a tetejére is tettem,ami nem olvadt meg,hanem összeállt melaszos-karamelles kérget alkotva így a croissantok tetején.Nagyon-nagyon finom lett!
Kakaóscsiga
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 2,5 dl tej
- 4 dkg friss élesztő
- 1 egész tojás
- csipet só
- 10 dkg vaj
- 5 kiskanál cukor a tejbe
- 7 kanál lágy, sötétbarna nádcukor
- 5 kanál holland kakaópor
- porcukor a szóráshoz
A langyos,cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.A liszteket a tojással, a sóval , a vaj felével és az élesztős keverékkel összeöntjük és egynemű tésztává dagasztjuk. 1,5-2 óra alatt meleg helyen kelni hagyjuk.Lisztezett deszkán nagy téglalappá nyújtjuk-fél-1 cm vastagra,megkenjük a maradék olvasztott vajjal, majd a nádcukor és a kakaópor keverékével megszórjuk.A hosszú oldalánál fogva lentről haladva felfelé feltekerjük.A hosszú hengert 2-3 cm széles szeletekre vágjuk.A csigákat sütőpapíros tepsibe pakoljuk,kicsit lelapítjuk a tetejüket és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük,világosbarnára. Porcukorral enyhén meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Korábbi ,másik Kakaóscsiga receptem : Itt
És a croissantok:
Nagyon szépek a csigák és a croissantok is!:)
VálaszTörlésKöszönöm Roza!
VálaszTörlésGyönyörűek a csigák és a croissantok is, nagyon finomak lehettek! :)
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlésMind a kettő gyönyörű:)) Hááát valami csodálatosak!!!! Szinte rögtön beleharapna az ember-lánya:))
VálaszTörlésKöszi Tücsi!:)
VálaszTörlésszandika vok és boldog névnapot tanárnő
VálaszTörlésKöszönöm szépen!Aranyos vagy!
VálaszTörlés