Keresés ebben a blogban

2012. július 18., szerda

Rozmaringos sárgabaracktorta mogyoróval és sárgarépával dúsítva

Amikor egy receptet kitalálok,kísérletezek a konyhában,akkor alkotás közben mindig pontosan lemérem  és lejegyzetelem a pontos adagokat,hozzávalókat.Kóstolgatom,hogy elég édes-e,elég sós-e,vagy netán elég csípős-e.Igyekszem,hogy minden passzoljon egymáshoz és amellett,hogy finomat varázsolok,nézzen ki jól a végeredmény.Így történt ez ma is.Kitaláltam egy reform gyümölcstortát.Minden túlzás nélkül állíthatom,hogy ez a legfinomabb sárgabaracktorta,amit valaha ettem!
Gazdag,aromás,a sötétbarna,lágy nádcukor pedig karamelles-melaszos ízt kölcsönöz neki,így mindenképpen csak ezzel a cukorral ajánlott készíteni!Nem bánjátok meg!:)
És még egy fontos dolog,amit észben kell tartanotok,ha elkészítitek!Lédús barackot ne használjatok,csakis kemény,de érett gyümölcsöket.
Az eredménnyel tökéletesen elégedett vagyok, 100%-ban saját torta,a kedvenc nyári gyümölcsömmel.
Vágtam egy jó emberes szeletet a páromnak,s egyszer csak azon kaptam magam,hogy a szelet 80%át szépen begyűrtem én magam:) Nem tudtam abbahagyni,diéta ide vagy oda,ez fenomenális!Persze holnaptól újra visszafogom magam,de pár percig a mennyországban jártam!:)


Rozmaringos sárgabaracktorta mogyoróval és sárgarépával dúsítva

Hozzávalók:

- 20 dkg darált törökmogyoró
- 1 nagy marék pörkölt földimogyoró  a tetejére
- 14 dkg kókuszolaj
- 25 dkg lágy,sötétbarna nádcukor 
- 16 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 egész tojás
- 1 kanál vaníliaaroma
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 20 db kisméretű szép,színes , érett,keményebb húsú sárgabarack
- 1 csomag sütőpor
- friss rozmaringágak

A cukrot kimérjük és a tojásokkal habosra verjük elektromos habverővel,majd tovább verve apránként belecsurgatjuk a kókuszolajat.Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát,a mogyorót, a lisztet, az aromát és a sütőport.Az egészet egy fakanál segítségével jól kikeverjük.Vajazott és lisztezett,kerek,cakkos szélű kerámia piteformába öntjük,kicsit megrázzuk,hogy mindenhol egyformán legyen a tésztából.
Félbevágott sárgabarackokkal kirakjuk a tetejét és mogyoróval megszórjuk.
Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük ( gázsütő 2-es fokozata) addig,amíg a beleszúrt hurkapálcára nem ragad rá a tészta közepe.Amikor kivettük a sütőből,hideg kőre tegyük hűlni.Kis rozmaringágakat szurkáljunk a pitébe,hogy az aromája végigjárja a tésztát. Nagyon finom,illatos lesz!Hagyjuk teljesen kihűlni,majd éles késsel szeleteljük.
Valami mesés!Mindenkinek ki kell próbálnia!

Jó étvágyat!
























5 megjegyzés:

  1. Néha bizony a reformsütik sokkal finomabbak,mint a hagyományosak,ezt én is tanusíthatom!Gratula,ügyes vagy:)

    VálaszTörlés
  2. Krisztina, ez csodálatosan néz ki!! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki! És nagyon kóstolásra buzdít!;:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm!Muszáj lesz kipróbálnotok!:)

    VálaszTörlés