Keresés ebben a blogban

2012. október 29., hétfő

Csirkemájas-sütőtökös-diós-mazsolás rizottó

Szuper finom rizottó,jó nagy adag,legalább 6 főre szól,amiből csak én 4 adagot bírok megenni:) ,persze nem egyszerre. Igazán "Krisztásra"sikerült,vagyis a kedvencekből és a diót is muszáj volt beletenni,kell az ide is,higgyétek el!:) A szezonális sütőtök pedig szintén nem hiányozhatott belőle,bár miután összekevertem,kissé elveszett a sokadalomban...



Csirkemájas-sütőtökös-diós-mazsolás rizottó 

Hozzávalók:

- 1 kg csirkemáj
- szezámolaj
- 2 kis fej vöröshagyma
- 500g rizottó rizs ( Arborio )
- 1 liter csirkehúsleves alaplé
- 1 csokor petrezslyemzöld
- 15 dkg dió felaprítva
- 15 dkg mazsola
- 25 dkg zöldborsó
- 30 dkg felkockázott sütőtök
- só
- koriander
- kurkuma
- bors

A rizst az alaplével, a borsóval és a fűszerekkel készre főzzük.Lefedjük.A májat nagyon apróra vágjuk,majd sózzuk és borsozzuk.A felaprított hagymával és a sütőtökkel együtt egy nagyméretű serpenyőben oljaon készre sütjük.
A végén a kész rizottót a májjal, a dióval és a mazsolával összekeverjük,majd még megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése