Keresés ebben a blogban

2012. november 24., szombat

Barackos-csipkés diós linzerkarika

Mostanában sokat használom ezt a linzertésztát,amit még Dr.Oetker oldalán találtam.Szeretek vele dolgozni,s igyekszem valódi vajat használni az elkészítéséhez.Az ám az igazi!
A töltéshez saját készítésű sárgabarackdzsemet használtam,valamint csipkebogyó lekvárt( ez nem saját). A felső lapokat pedig vaníliacukros darabos dióval díszítettem.Pompás íz ez így együtt!Ideális karácsonyra is!



Barackos-csipkés diós linzerkarika

Hozzávalók kb. 32 darabhoz:

- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- 2 cs.vaníliáscukor
- 1 nagy csipet só
- 1 citrom reszelt héja

A felső lapok tetejére:

- 1 tojásfehérje
- 2 marék dió feldarabolva
- 1 kanál vaníliáscukor

A töltelékbe:

- csipkebogyólekvár
- sárgabarackdzsem

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk,majd 30 percig folpackba tekerve a hűtőben pihentetjük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk.A felső,lyukas lapok tetejét tojásfehérjével átkenjük és megszórjuk a cukros dióval.Előmelegített sütőben világosra sütjük.Akkor jó,ha az alja már világosbarna itt-ott.Miután nagyjából kihűlt,lekvárral összeragasztjuk.Műanyag dobozban tárolhatjuk.

Jó étvágyat!











4 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek lettek és én imádom a linzert!!! A tányér csodaszép, igazi karácsonyi tálaló! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!A tányér új szerzemény,amatőr "cukrászkodásom" első jutalma:)

    VálaszTörlés
  3. Barackos, diós,lekváros! Csupa finomságból áll, és csipkeszél a ráadás!

    VálaszTörlés