Keresés ebben a blogban

2012. november 1., csütörtök

Dióbundás rántott sajt

Egy ilyen receptnek nem sok keresnivalója van itt,de mégis megkegyelmeztem neki.Annyira egyszerű,szinte alapvető,amihez nem kell nagy ügyesség szerintem,de semmilyen főzési tudomány sem.Így ez a recept lesz a blog "fekete báránya":) Bocsánat, de mivel annyira finom ,így csak azért sem hagytam ki.Reformosabb változatban készült,rizsliszttel és dióval.Remélem,hogy ez a recept nem ront a blog színvonalán...



Dióbundás rántott sajt

8 darabhoz

Hozzávalók:

- 1 db téglalap alakú trappista sajt tömb
- fehér rizsliszt
- 2 egész nagy tojás
- só
- darált dió
- olívaolaj

A tálaláshoz:

- házi eper-vagy áfonyadzsem
( vagy tartármártás)

A sajtot 8 egyforma vastag szeletre vágjuk és először a lisztbe,utána  a felvert tojásba,majd újra a lisztbe és a tojásba mártjuk.A legvégén pedig jól megforgatjuk a darált dióban.Felhevített olajban minden sajt minden oldalát jól megsütjük,jó ropogósra,éppen annyira,hogy egy kicsit megolvadjuk  a sajt.Melegen a dzsemmel tálaljuk.

Jó étvágyat!
















2 megjegyzés:

  1. Szia,
    Hmmmm, csak viccelsz, "ront a színvonalo???"
    Szerintem van aki azért ír ilyen blogot, mert tud valamit,
    van aki meg azért jár ilyen blogra, mert a legegyszerűbb dolgok is újként hatnak :)
    No ez most ilyen ...."lopom" a receptet.
    Köszönöm.
    Mona

    VálaszTörlés