Keresés ebben a blogban

2013. november 17., vasárnap

Mézes-mustáros csirkeragu brokkolis karfiolágyon

A következő ételt nemcsak az ünnepekre,de hétköznapra is ajánlom.


Mézes-mustáros csirkeragu brokkolis karfiolágyon

Hozzávalók:

- 1 kg csirkemellfilé
- egy szál póréhagyma
- 2 marék felaprított szárzeller
- olívaolaj
- 1 nagy marék felkockázott sütőtök
- só

Az öntethez:
- 2 kanál dijoni mustár
- 3 kanál méz
- 1 narancs leve
- 1 kanál almaecet
- só,cayenne bors, 1 csipet szárított chili, őrölt szegfűszeg, őrölt gyömbér
- 7-8 darab apróra vágott aszalt füge

A körethez:

- 1 nagy fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- só

A körethez a megpucolt és megmosott karfolt,valamint a brokkolit sós vízben puhára főzzük,majd villával rizsszem nagyságúra törjük.
Az öntethez minden hozzávalót alaposan elkeverünk.
A csirkemelleket felkockázzuk.A felaprított hagymát olajon dinszteljük meg,majd a húst is forgassuk meg rajta.Adjuk hozzá a sütőtököt és a zellert is.Csipet sóval ízesítsük.Fedő alatt pároljuk pár percig.Később adjuk hozzá az öntetet és fedő alatt pároljuk készre.A körettel együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése