Keresés ebben a blogban

2013. november 17., vasárnap

Ünnepi libamell birsalmás gombaraguval

A következő pompás étel kiváló főfogás Márton napra,de karácsonyra is.Egyszerű elkészíteni,tele van zöldséggel és isteni finom!


Ünnepi libamell birsalmás gombaraguval
2 főre

Hozzávalók a libához :

- 2 darab libamellfilé
- bors, só, friss rozmaring, 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 kanál libazsír
- a tálaláshoz: 2 ek. natúr csipkebogyó dzsem elkeverve 2-3 evőkanál mézes mázzal

Hozzávalók a mézes mázhoz:

- 4 ek.akácméz
- 1 kanál tárkonyecet
- só, bors, pirospaprika, tárkony,fél narancs leve

Hozzávalók a körethez.

- 1 szál póréhagyma
- olívaolaj
- só
- 2 nagy marék felaprított szárzeller
- 2 nagy marék felszeletelt érett birsalma
- 500g barna csiperke gomba
- egy kanál felaprított petrezselyemzöld
- plusz a máz nagy része

A libamellek zsíros oldalát éles késsel bekockázzuk és a fenti ízesítőkkel fűszerezzük.A zsíron lassú tűzön készre sütjük mindkét oldalát.Tálaláskor a csipkedzsemmel elkevert mázzal locsoljuk meg.

A mázhoz az összes hozzávalót simára keverjük és 2 kanállal a csipkelekvárhoz öntünk,a többit pedig a köretre öntjük készítés közben.

A körethez az apróra vágott póréhagymát megdinszteljük az olajon,sózzuk és a zellert is hozzáadjuk.Két percig hagyjuk párolódni,majd adjuk hozzá a birsalmát  és a gombát is.Forgassuk össze és hagyjuk pár percig lefedve párolódni.Öntsük rá a mázat és addig pároljuk,amíg minden zöldség megpuhul,de csak éppen hogy.Ezután szórjuk rá a petrezselyemzöldet és zárjuk el a gázt.Hagyjuk lefedve tálalásig.

Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése