Ünnepi libamell birsalmás gombaraguval
2 főre
Hozzávalók a libához :
- 2 darab libamellfilé
- bors, só, friss rozmaring, 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 kanál libazsír
- a tálaláshoz: 2 ek. natúr csipkebogyó dzsem elkeverve 2-3 evőkanál mézes mázzal
Hozzávalók a mézes mázhoz:
- 4 ek.akácméz
- 1 kanál tárkonyecet
- só, bors, pirospaprika, tárkony,fél narancs leve
Hozzávalók a körethez.
- 1 szál póréhagyma
- olívaolaj
- só
- 2 nagy marék felaprított szárzeller
- 2 nagy marék felszeletelt érett birsalma
- 500g barna csiperke gomba
- egy kanál felaprított petrezselyemzöld
- plusz a máz nagy része
A libamellek zsíros oldalát éles késsel bekockázzuk és a fenti ízesítőkkel fűszerezzük.A zsíron lassú tűzön készre sütjük mindkét oldalát.Tálaláskor a csipkedzsemmel elkevert mázzal locsoljuk meg.
A mázhoz az összes hozzávalót simára keverjük és 2 kanállal a csipkelekvárhoz öntünk,a többit pedig a köretre öntjük készítés közben.
A körethez az apróra vágott póréhagymát megdinszteljük az olajon,sózzuk és a zellert is hozzáadjuk.Két percig hagyjuk párolódni,majd adjuk hozzá a birsalmát és a gombát is.Forgassuk össze és hagyjuk pár percig lefedve párolódni.Öntsük rá a mázat és addig pároljuk,amíg minden zöldség megpuhul,de csak éppen hogy.Ezután szórjuk rá a petrezselyemzöldet és zárjuk el a gázt.Hagyjuk lefedve tálalásig.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése