Keresés ebben a blogban

2013. december 14., szombat

Paleo mézes puszedli

Megalkottam azt a mézes puszedlit,amit én is bátran ehetek.Paleo,tehát mindenmentes. Annyira jól sikerült,hogy szerintem sokkal,de sokkal finomabb,mint a hagyományos,az eredeti puszedli.
Egy harapás,becsukom a szemem és úgy érzem,mintha egyszerre minden vágyam teljesülne... 


Paleo mézes puszedli 

Hozzávalók kb. 35 darabhoz:

- 3 tojás sárgája
- 12,5 dkg kókuszzsír
- 12,5 dkg vegyes virágméz
- 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
- fél citrom leve 
- 3 evőkanál gesztenyeméz
- 1 púpos kiskanál szódabikarbóna
- 20 dkg gesztenyeliszt
- 20dkg darált mandula
- 4 evőkanál Cocomas kókusztejszín
- 1 púpozott kiskanál őrölt fahéj
- 1 púpozott kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 púpozott kiskanál őrült gyömbér

A mázhoz:

- 250ml Cocomas kókusztejszín
- 250g 75-80%-os étcsokoládé
- 1 kiskanál rum (elhagyható)
- egy késhegynyi Bourbon vaníliapor
- 2 kanál kókuszzsír

A tetejére: kókuszreszelék

A tésztához előző nap kell hozzáfogni.A mézet és a kókuszzsírt megolvasztjuk.A tojások sárgáját a fél citrom levével és a gyümölcsök reszelt héjával,valamint a gesztenyemézzel együtt simára keverjük.A mézes keverékhez adjuk.Az összes hozzávalóval együtt simára keverjük.Folpackkal lefedjük és a hűtőbe tesszük egy éjszakára pihenni.Másnap egyforma golyókat formálunk a tésztából és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk egymástól kicsit távol,mert sütés közben megnőnek.Aranybarnára sütjük.Miután kihűltek,rákenjük a mázat és megszórjuk kókusszal.Hagyjuk száradni egy napot szobahőmérsékleten. 

A mázhoz a csokit feldaraboljuk és a kókusztejszín kivételével egy mélyebb tálba tesszük.A tejszínt felforraljuk,majd a többi hozzávalóra öntjük.Gyors mozdulatokkal simára keverjük.Kicsit krémes massza lesz belőle.Ezt kenjük a kihűlt puszedlikre.

Jó étvágyat!











2 megjegyzés: