Könnyű,isteni finom ünnepi és egyben paleo főétel kerekedett belőle.
Vaníliás fogasfilé édesköményraguval és édesburgonyával
6 főre
Hozzávalók:
- 1 kg fogasfilé felszeletelve
- só,bors,őrölt vanília
- 2 citrom héja
- fél citrom leve
- olívaolaj
- 2-3 nagyon nagy darab batata (édesburgonya)
- 1 nagy darab póréhagyma
- 2 fej édeskömény
- 1 nagy fej szárzeller
- szárított chili
Egy tepsit kikenünk olajjal,és a sózott,borsozott haldarabokat belehelyezzük.Megszórjuk őrölt vaníliával és reszelt citromhéjjal.A fél citrom levét rálocsoljuk.10-15 percig lefedve sütjük,majd még 10 percig fólia nélkül.
A megpucolt és felkockázott édesburgonyát sós vízben puhára főzzük,majd pürésítjük.A pórét felkarikázzuk,a zellert és az édesköményt felkockázzuk.Olívaolajon elkezdjük dinsztelni.Sózzuk,borsozzuk és kevés vaníliaporral ízesítjük.Megszórjuk egy kevés szárított chilivel.Puhára pároljuk.Tálaláskor a ragut tesszük a tányér aljára,majd megpakoljuk halszeletekkel.Az édesburgonyát pedig mellé kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése