Keresés ebben a blogban

2013. december 14., szombat

Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel

Ünnepi ízletes fogás a következő.Egy finom leves mellé kiváló főétel lehet karácsonykor.Gyorsan elkészül és felejthetetlen ízvilágú...


Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel

Hozzávalók 4 főre:

- 4 darab kacsamellfilé
- só,bors, rozmaring,őrölt gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál kacsazsír
- 1 narancs leve
- 3 dl száraz vörösbor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 marék basmati rizs
- 5 darab királydatolya
- 1 csomag- kb. 100g főtt gesztenye

A kacsamellek zsíros oldalát keresztben beirdaljuk.Sózzuk,borsozzuk és rozmaringgal,valamint gyömbérrel is ízesítjük.Az áttört fokhagymát belemasszírozzuk a húsba.A zsírt megolvasztjuk és alacsony lángon a melleket a zsíros felükkel lefelé elkezdjük sütni.Amikor szép aranybarna,megfordítjuk és az egészet felöntjük egy narancs levével és a borral,majd lefedve puhára pároljuk.
A körethez a rizst sós vízben készre főzzük,majd villával óvatosan belekeverjük a felkockázott datolyát,a főtt gesztenyét és a felaprított petrezselyemzöldet.Megszórjuk reszelt narancshéjjal és így tálaljuk a kacsamellekkel együtt.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése