Egészséges,de legközelebb méz és vaj nélküli változatot is készítek majd.
Szalámi csemege
Hozzávalók 2 rúdhoz:
200g napraforgómag
200g mazsola
70g hántolt földimogyoró
1 csomag datolya és pár szem aszalt szilva= össz. a kettő 200g
4 ek. vaj (nem margarin!)
2 ek.folyékony méz ( akác)
A forgatáshoz
szezámmag
kókuszreszelék
A napraforgómagot,a mazsolát,a mogyorót,az apróra vágott datolyát és szilvát robotgépben nagyon apróra daráljuk.Ezután hozzáadjuk a vajat és a mézet és jól összegyúrjuk.Két kezünk közt 2 majdnem egyforma rudat formázunk és egyiket kókuszreszelékbe ,másikat szezámmagba forgatjuk jó vastagon. 4 órára betesszük a hűtőbe ,hogy összeérjenek az ízek.Éles recés késsel könnyen szeletelhető.Tálcára szedve nagyon mutatós vendégváró!
Jó étvágyat!
Fantasztikusan guszta és egészséges, valószínűleg kipróbálom majd. Köszönöm szépen.
VálaszTörlésTetszik!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:) És nem hátrány, hogy sütés nélkül készül:)
VálaszTörlésHúúúú ez fantasztikus!!!!!!!Ezt érdemes lesz elkészíteni:):):)Ha szabad, leírnám!!!!
VálaszTörlésKöszönöm Mindenkinek!
VálaszTörlésNyugodtan írd le és viheted!:)
Jól néz ki nagyon! :)
VálaszTörlés