Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 18., vasárnap

Szalámi csemege

Tegnap ebéd készítés közben összedobtam egy kis csemegét,amit szaláminak neveztem el.Volt egy régóta őrzött receptem,ahol fura néven szerepelt,nem is értem miért kapta ezt a nevet: Bagoly szezámos roládja.Picit belenyúltam most is a receptbe és pár perc alatt összeállítottam a 2 kis rúd szalámit,amik aztán bekerültek 4 órára a hűtőbe és délutánra különleges finom kis csemegévé értek össze az ízek.
Egészséges,de legközelebb méz és vaj nélküli változatot is készítek majd.


Szalámi csemege

Hozzávalók 2 rúdhoz:

200g napraforgómag
200g mazsola
70g hántolt földimogyoró
1 csomag datolya és pár szem aszalt szilva= össz. a kettő 200g
4 ek. vaj (nem margarin!)
2 ek.folyékony méz ( akác)

A forgatáshoz
szezámmag
kókuszreszelék

A napraforgómagot,a mazsolát,a mogyorót,az apróra vágott datolyát és szilvát robotgépben nagyon apróra daráljuk.Ezután hozzáadjuk a vajat és  a mézet és jól összegyúrjuk.Két kezünk közt 2 majdnem egyforma rudat formázunk és egyiket kókuszreszelékbe ,másikat szezámmagba forgatjuk jó vastagon. 4 órára betesszük a hűtőbe ,hogy összeérjenek az ízek.Éles recés késsel könnyen szeletelhető.Tálcára szedve  nagyon mutatós vendégváró!

Jó étvágyat!











6 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan guszta és egészséges, valószínűleg kipróbálom majd. Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki:) És nem hátrány, hogy sütés nélkül készül:)

    VálaszTörlés
  3. Húúúú ez fantasztikus!!!!!!!Ezt érdemes lesz elkészíteni:):):)Ha szabad, leírnám!!!!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Mindenkinek!
    Nyugodtan írd le és viheted!:)

    VálaszTörlés