Palacsintát készíteni a legegyszerűbb dolog a világon.13 sem voltam,s ez volt az első,amit megtanultam sütni. Azután ez mindig az én kiváltságom volt,s a családban én készítem a legvilágosabb palacsintákat.Erre büszke is vagyok :)
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
A 8 db palacsintához:
- 4 dl tej
- 3 tojás
- só
- bors
- 150g liszt
- étolaj
A töltelékhez:
- 4 db csirkecomb
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 3+1 dl tejföl
- 2 evőkanál rizsliszt
A díszítéshez:
- petrezselyemzöld
A palacsintákhoz a tojásokat,1 csipet sót és borsot a tejben elhabarjuk és apránként a liszthez keverjük,csomómentesre.Lefedjük és fél óráig állni hagyjuk. A csirkecombokról eltávolítjuk a bőrt és jól megmossuk,majd megtörölgetjük.A paprikát és a paradicsomot megmossuk és felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk,majd olívaolajon megpirítjuk.Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés sót. Felöntjük 1 dl vízzel és 2-3 percig forraljuk.Beletesszük a csirkecombokat, a felkockázott paprikát és paradicsomot,majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk.Ha elfőtte a levét vízzel hígítjuk.
A palacsintákat kevés olajon kisütjük,összesen 8 darabnak kell lennie. Kicsit vastagabb lesz mint a normál palacsinta.Ha kész,letakarjuk és melegen tartjuk.
Ha elkészült a csirke,a combokat kiemeljük a paprikás léből és hűlni hagyjuk.A 3dl tejfölben simára keverjük a rizslisztet és a paprikás levét behabarjuk vele.Sűrű lesz. 2 percig forraljuk ,majd elzárjuk alatta a gázt.A csirkecombokról leszedjük a hőst és aprítógépbe tesszük,hozzáadunk egy kevéske paprikás mártást és ledaráljuk.Krémes masszává áll össze. Egy tálba szedjük.A palacsinták közepére egy-egy húshalmot teszünk,majd batyuszerűen felhajtjuk. Tűzálló tálba helyezzük a batyukat kicsit fedve egymást és középen végigöntözzük a mártással,majd mehet be a sütőbe kb. 12 percre.Átmelegítjük. Miután összemelegedtek,kivesszük a sütőből és tejföllel meglocsoljuk, petrezselyemmel díszítjük.
Melegen tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nagyon guszta!
VálaszTörlésDe nagyon guszta!!!Csodásan néz ki ezzel az egyszerű és nagyszerű díszítéssel!
VálaszTörlésBárcsak megkóstolhatnám! gyönyörű lett!
VálaszTörlésKöszi!:)Hmmmm....nagyon szépek és biztos fincsik is! Alakulsz? Puszi
VálaszTörlésImádom a hortobágyi palacsintát. Nagyon guszta a tálalásod:)):)) Egy perc nyugtod sincs?? akkor már jól vagy, örülök:))))
VálaszTörlésImádom a Hortobágyi húsos palacsintát,nagyon guszta,ültem volna szívesen az asztalodnál!!!!
VálaszTörlésNagyon köszi! Puszi érte! Már írtam délelőtt is, de most látom, hogy nem jelent meg.Nagyon guszta, összeszaladt a számban az a bizonyos :)Remélem jól alakulsz!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésBrutál jol néz ki..ejnye de megenném most :-)
TörlésÜgyes vagy,nagy grat
Hű, de gyönyörű látvány.:))))
VálaszTörlésKöszi!Hát még az íze!:)
VálaszTörlésNálam top 5-ben van ez az étel, imádom!
VálaszTörlésElképesztően szép lett, vinném az egész tállal. :)