Keresés ebben a blogban

2011. november 11., péntek

Hortobágyi húsos palacsinta

Nagyon nagy kedvencem,de ritkán eszem.Nem most készült, de mostanában.Lajos Mari receptje alapján indultam el,de szalonna helyett olívaolajat használtam.
Palacsintát készíteni a legegyszerűbb dolog a világon.13 sem voltam,s ez volt az első,amit megtanultam sütni. Azután ez mindig az én kiváltságom volt,s a családban én készítem a legvilágosabb palacsintákat.Erre büszke is vagyok :)


Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

A 8 db palacsintához:

- 4 dl tej
- 3 tojás
- só
- bors
- 150g liszt
- étolaj

A töltelékhez:

- 4 db csirkecomb
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 3+1 dl tejföl
- 2 evőkanál rizsliszt

A díszítéshez:

- petrezselyemzöld

A palacsintákhoz a tojásokat,1 csipet sót és borsot a tejben elhabarjuk  és apránként a liszthez keverjük,csomómentesre.Lefedjük és fél óráig állni hagyjuk. A csirkecombokról eltávolítjuk a bőrt és jól megmossuk,majd megtörölgetjük.A paprikát és  a paradicsomot megmossuk és felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk,majd olívaolajon megpirítjuk.Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés sót. Felöntjük 1 dl vízzel és 2-3 percig forraljuk.Beletesszük a csirkecombokat, a felkockázott paprikát és paradicsomot,majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk.Ha elfőtte a levét vízzel hígítjuk. 
A palacsintákat kevés olajon kisütjük,összesen 8 darabnak kell lennie. Kicsit vastagabb lesz mint a normál palacsinta.Ha kész,letakarjuk és melegen tartjuk.
Ha elkészült a csirke,a combokat kiemeljük a paprikás léből és hűlni hagyjuk.A 3dl tejfölben simára keverjük a rizslisztet és a paprikás levét behabarjuk vele.Sűrű lesz. 2 percig forraljuk ,majd elzárjuk alatta a gázt.A csirkecombokról leszedjük a hőst és aprítógépbe tesszük,hozzáadunk egy kevéske paprikás mártást és ledaráljuk.Krémes masszává áll össze. Egy tálba szedjük.A palacsinták közepére egy-egy húshalmot teszünk,majd batyuszerűen felhajtjuk. Tűzálló tálba helyezzük a batyukat kicsit fedve egymást és középen végigöntözzük a mártással,majd mehet be  a sütőbe kb. 12 percre.Átmelegítjük. Miután összemelegedtek,kivesszük a sütőből és tejföllel meglocsoljuk, petrezselyemmel díszítjük.
Melegen tálaljuk!

Jó étvágyat!


12 megjegyzés:

  1. De nagyon guszta!!!Csodásan néz ki ezzel az egyszerű és nagyszerű díszítéssel!

    VálaszTörlés
  2. Bárcsak megkóstolhatnám! gyönyörű lett!

    VálaszTörlés
  3. Köszi!:)Hmmmm....nagyon szépek és biztos fincsik is! Alakulsz? Puszi

    VálaszTörlés
  4. Imádom a hortobágyi palacsintát. Nagyon guszta a tálalásod:)):)) Egy perc nyugtod sincs?? akkor már jól vagy, örülök:))))

    VálaszTörlés
  5. Imádom a Hortobágyi húsos palacsintát,nagyon guszta,ültem volna szívesen az asztalodnál!!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon köszi! Puszi érte! Már írtam délelőtt is, de most látom, hogy nem jelent meg.Nagyon guszta, összeszaladt a számban az a bizonyos :)Remélem jól alakulsz!

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Brutál jol néz ki..ejnye de megenném most :-)
      Ügyes vagy,nagy grat

      Törlés
  8. Hű, de gyönyörű látvány.:))))

    VálaszTörlés
  9. Nálam top 5-ben van ez az étel, imádom!
    Elképesztően szép lett, vinném az egész tállal. :)

    VálaszTörlés