Én sajnos nem tudtam olyan szép fotókat készíteni,mint Ottis,és picivel több marcipánt reszeltem a tetejére -10dkg-t. Nádcukor és barnacukor keverékével készítettem.A kesudió mellé még sima diót is tettem.Ütős,de egyáltalán nem tömény süti!
Kesudiós-almás sütemény Ottistól
Hozzávalók:
-25 dkg liszt
- 15 dkg cukor, 2 dl joghurt, 1 dl olaj, 2 tojás, 2 evőkanál kakaópor,
1 teáskanál sütőpor, 6 alma, 3 kanál barna nádcukor, 1 kávéskanál fahéj,
fél kávéskanál őrölt gyömbér; a tetejére: 5 dkg kesudió, 4 dkg csokoládé,
kevés olaj, 2 evőkanálnyi maricpánmassza.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük,
rászórjuk a nádcukrot és félretesszük, hogy kicsit levet engedjen.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a kakaóval.
A tojásokat egy tálba összekeverjük a cukorral, az olajjal és a joghurttal.
Végül hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd hozzáadjuk a kicsavart almát.
A masszát kivajazott közepes tepsibe öntjük és megszórjuk darabosra vágott
kesudióval, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A csokoládét gőz fölött egy kevés olajjal felolvasztjuk, és rácsepegtetjük a sütire.
Amikor a sütemény kihűlt marcipánt reszelünk a tetejére.
Jó étvágyat!
Kedves Kriszta, meghatódtam kedves szavaidtól, nagyon szépen köszönöm!És guszta lett a sütid, örülök, hogy ízlett, tényleg nem egy tömény süti, eteti magát :)
VálaszTörlésEteti bizony!:)Emlékszem,hogy a párom igen gyorsan nekilátott elpusztítani:)HA nem figyelek,övé lesz az egész tepsi:)
VálaszTörlésHűha, nagyon guszta. :)
VálaszTörlésHát ha ennyire finom akkor rá kell készülnöm,mielőbb!!!Ezért el is viszem a receptet!!!
VálaszTörlésKöszönöm!!!az előbb elfelejtettem!!!
VálaszTörlés