A töltéshez saját készítésű sárgabarackdzsemet használtam,valamint csipkebogyó lekvárt( ez nem saját). A felső lapokat pedig vaníliacukros darabos dióval díszítettem.Pompás íz ez így együtt!Ideális karácsonyra is!
Barackos-csipkés diós linzerkarika
Hozzávalók kb. 32 darabhoz:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- 2 cs.vaníliáscukor
- 1 nagy csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A felső lapok tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 2 marék dió feldarabolva
- 1 kanál vaníliáscukor
A töltelékbe:
- csipkebogyólekvár
- sárgabarackdzsem
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk,majd 30 percig folpackba tekerve a hűtőben pihentetjük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk.A felső,lyukas lapok tetejét tojásfehérjével átkenjük és megszórjuk a cukros dióval.Előmelegített sütőben világosra sütjük.Akkor jó,ha az alja már világosbarna itt-ott.Miután nagyjából kihűlt,lekvárral összeragasztjuk.Műanyag dobozban tárolhatjuk.
Jó étvágyat!
Nagyon szépek!
VálaszTörlésGyönyörűek lettek és én imádom a linzert!!! A tányér csodaszép, igazi karácsonyi tálaló! :)
VálaszTörlésKöszönöm!A tányér új szerzemény,amatőr "cukrászkodásom" első jutalma:)
VálaszTörlésBarackos, diós,lekváros! Csupa finomságból áll, és csipkeszél a ráadás!
VálaszTörlés