Kiváló karácsonyi desszert . Tapasztalatom szerint egy adag bőven sok is egy főnek,legalábbis mi nem bírtunk el vele.Isteni finom,igazán krémes,illatos desszert.
Gingerbread-Apple Trifle
Hozzávalók 2 főre:
- kb. 6 marék apróra tört mézeskalács ( saját készítésű)
- édes fehérbor ( pl.Tokaji aszú)
- 40-45 dkg mascarpone
- fahéj
- fejenként 1-1 darab normál méretű alma reszelve
- porcukor
- egész mézeskalács fejenként 1 darab
A kelyhek alját egy-egy marék összetördelt mézeskaláccsal kirakjuk.Meglocsoljuk 1-1 evőkanál borral. Ezután a krémből teszünk rá egy réteget: ehhez a mascarponet elkeverjük 1 kiskanál őrölt fahéjjal, 2 kanál borral és 4-5 kanál porcukorral.A krémes réteg után újabb réteg mézeskalács jön,majd fejenként 1 kiskanál porcukorral és csipetnyi fahéjjal elkevert reszelt alma következik. Erre jön egy újabb mézeskalácsréteg,majd a krémből annyi,hogy púpos legyen.A tetejét fahéjjal megszórhatjuk és egészben hagyott mézeskaláccsal díszíthetjük.Hűtőben tároljuk fogyasztásig!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése