A héten kezdődik a karácsonyi időszak hivatalosan is,hiszen advent lesz már vasárnap. Ez a recept pont erre az időszakra kiváló,igaz a kacsa csak 2 főre szól.A curry recept saját ötlet volt,a kacsa receptjét pedig a múlt héten beszerzett NL Advent című különszámában olvastam,viszont kicsit másképpen készítettem el.
Gránátalmás sütőtök curry Karácsonyi kacsával
Hozzávalók a curryhez:
- kb. 1,5 kg sütőtökkocka( sonkatök)
- 3 ek.kókuszzsír
- só,chili,őrölt koriander,őrölt édeskömény, garam masala, őrölt római kömény,kurkuma,curry
- 4 dl édesköménytea
- 3 szem csillagánizs
- 2 dl házi kókusztej
- 1 narancs reszelt héja és húsa
- 1 nagy érett gránátalma leve és magjai
- 1 marék pirított mandulaszirom
- 1 csokor petrezselyemzöld vagy koriander
A kókuszzsíron megfuttatjuk a sütőtököt,majd ízlés szerint fűszerezzük.Felöntjük a teával és hozzáadjuk a narancs héját, húsát és a csillagánizst is. Majdnem puhára pároljuk félig lefedve. Ezután hozzáadjuk a kókusztejet és készre főzzük.Elzárjuk alatta a gázt és hozzáadjuk a gránátalmát a levével együtt,megszórjuk a petrezselyemzöld 2/3-ával és a mandulaszirom 2/3-ával.Hagyjuk fedő alatt puhulni.Tálaláskor a maradék mandulával és a petrezselyemmel díszítjük.
Hozzávalók a kacsához:
- 1 közepes méretű bio ,megtisztított kacsa
- 12 gerezd fokhagyma egészben
- 2 darab narancs
- zsálya
- 1 nagy rúd fahéj
- olívaolaj
- tengeri só
- őrölt fekete bors
A kacsát bedörzsöljük az olajjal kívül-belül,sózzuk és borsozzuk alaposan. A hasát megtöltjük a fokhagyma felével, kevés zsályával,a fahéjrúddal és az egyik félbevágott naranccsal. Fedeles tepsibe tesszük és a maradék,negyedekbe vágott narancsot és a fokhagymákat mellé tesszük,lefedjük és 2 órán át lefedve sütjük.
Tálaláskor a kacsa szaftjával meglocsolhatjuk a húst.
Jó étvágyat!
nagyon jól néz ki :)
VálaszTörlésNagyon gusztusos!!!
VálaszTörlés