Szerintem látszik rajta,hogy ez egy igazán házias készítés,bár nem lett márványos mindenhol,mégis felejthetetlen...
Igazán házias mákos sajttorta almával
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 14 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 egész tojás
A töltelékhez:
- 40 dkg natúr krémsajt ( nálam mascarpone)
- 20 dkg tejföl
- 6 egész tojás
- 2 dkg keményítő
- 1 narancs reszelt héja
- kb. 5 dkg kandírozott narancshéj
- 20-25 dkg eritrit ( vagy 15 dkg cukor)
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 4 dkg darált mák
- 6 darab normál méretű alma
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és egy vajazott csatos tortaformába illesztjük úgy,hogy pereme is legyen. Amíg elkészítjük a tölteléket a hűtőben tároljuk.
A töltelékhez a krémsajtot a tejföllel, a keményítővel, a narancshéjjal, a cukorpótlóval és a gyömbérrel összekeverjük,majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük.A krémet megfelezzük és az egyik részbe belekeverjük a mákot.Az almákat meghámozzuk és kicsumázzuk.Cikkenként félig bevagdossuk és a tésztára helyezzük körben és középre. A kétféle krémből felváltva az almák köré kanalazzuk és a kandírozott narancshéj darabokból az almák közepébe szórunk. Előmelegített sütőben kb. 80 percig sütjük.Ha a széle nagyon sülne tegyünk rá sütőpapírt.Kihűlés után tegyük hűtőbe.Amikor egy kicsit megdermedt szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!
Kriszta, ez gyönyörű!
VálaszTörlés