Karácsonyra is klassz vendégváró csirkével ,de szerintem bármelyik halhoz is passzol ez a pác.
Mézzel pácolt fűszeres csirke
Hozzávalók:
- 9-10 darab csirkecomb bőr nélkül
- 1 egész citrom leve
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 púpozott kiskanál őrölt gyömbér
- 1 kanál chilipaszta
- 1 csokor friss vagy felaprított, fagyasztott kaporlevél
- 5 púpozott evőkanál selyemfűméz
- 6 evőkanál olívaolaj
- só
A csirkecombokat minden oldalról sózzuk meg.A többi hozzávalót keverjük össze jól,szép simára.A combok egyik oldalát konyhai ecsettel a mézes mázzal kenjük jól be,és a bekent oldalukkal lefelé fektessük a tepsibe mindet.A maradék mázzal alaposan kenjük be a felső részeket is,az összeset kenjük fel rá.Kb. 1 órán át lefedve süssük szép pirosra.
Én sárgarépás - petrezselymes barnarizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!
Nagyon jó ötlet, követendő:))
VálaszTörlés