Fahéjas-kardamomos ikercsigák
Hozzávalók:
- 1 csomag készen kapható nyújtani való leveles tészta
- Demerara nádcukor
- őrölt fahéj
- őrölt kardamom
A kiolvasztott tésztát kinyújtjuk a deszkán,amit előtte vastagon megszórtunk fahéjas-kardamomos nádcukorral.Ezen a cukros alapon nyújtjuk ki úgy,hogy a tészta tetejét is vastagon megszórjuk ezzel a fűszeres cukorral. Folyamatosan pótoljuk a cukrot a tészta alatt és a tetején is.Amikor elértük a megfelelő méretet,egy kés hegyével bejelöljük a tészta felét,majd a hosszanti oldalak mentén mindkét oldalról feltekerjük addig,amíg a bejelölés tart. A feltekert ikercsigás tésztát folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőben pihentetjük.30 perc elteltével kivesszük a fóliából és 2 cm vastagon felszeleteljük.Lefektetjük a sütőpapírral bélelt tepsibe és a középen összeérő tésztadarabokat kissé összenyomjuk.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.A fahéjas cukor finoman karamellizálódik rajta...
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése