Nem hagytam formában megszilárdulni,viszont több receptben igen mutatós a felszeletelt megdermedt polenta,amit grillezés után melegen tálalnak.
Én resztelt csirkemájjal és uborkasalátával kínáltam.
Polenta
Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricadara
- 1 liter víz
- só
- morzsolt kakukkfű
- 10 dkg vaj
- 15 dkg parmezán
A vizet a sóval felforraljuk,majd lassan kevergetve hozzáöntjük a darát.Kb. 25-30 percig gyakori keverés mellett készre főzzük.Ezután a felkockázott vajat és a reszelt parmezánt is hozzákeverjük,majd formában hagyjuk szilárdulni,( majd felszeleteljük)vagy mint én tányérokba kanalazva azonnal kínáljuk.
Jó étvágyat!
hová tűntél Kriszta? Minden oké?
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésSajnos nem,de próbálom újra felépíteni magam.Testi-lelki betegségek...sok! :(
Ma írtam egy bejegyzést,de csak mert megnyertem egy versenyt.
Amint jobban leszek,jövök újra,hosszú folyamat elején járok még,de igyekszem!Nem fogok eltűnni... :)