Karácsonyt nem tudok elképzelni marcipán nélkül...
Marcipános kekszek
Hozzávalók:
- 10 dkg marcipán
- 17 dkg darált mandula
- 8 dkg porcukor
- 25 dkg finomliszt
- csipet só
- 25 dkg puha vaj
- 2 tojássárgája
- 1 késhegynyi vaníliapor
- 1 kiskanál keserű mandula aroma
- 1 citrom reszelt héja
A díszítéshez tetszés szerint: étcsokoládé, fehér csokoládé, cukorgyöngyök,ételfesték.
A tésztához a marcipánt alaposan lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt sima tésztává gyúrjuk.Frissen tartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk,de ne túl vékonyra,mert akkor eltörhet a süteményünk.Tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle.Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.Amikor a szélei kezdenek aranybarnák lenni,akkor van kész.A sütőlemezen hagyjuk hűlni,majd miután megszilárdult tegyük át hűlni tálcára.
Amikor kihűlt az összes keksz ízlé szerint díszíthetjük olvasztott csokoládéval és cukorgyöngyökkel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése