Paleo meggyes pite
Hozzávalók:
- 2 nagy kanál puha kókuszzsír
- 12 dkg eritrit
- késhegynyi őrölt vanília
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 3 egész tojás ( L-es )
- 1 kupica rum ( és nem aroma! )
- 10 dkg mandulaliszt ( és nem őrölt mandula! )
- 10 dkg kókuszliszt
- 1 púpozott teáskanál mindenmentes sütőpor
- 4-5 dl mandulatej ( de legalább annyi, hogy krémes masszát kapjunk )
- kb. 50 dkg magozott meggy ( édes, szép sötét színű, ha van )- de lehet több is
- csipet Himalája só
A tetejére: porxilit
A kókuszzsírt az édesítővel együtt habosra verjük egy elektromos habverővel. Hozzáadjuk a vaníliát, a citrom héját, a rumot és a tojásokat. Krémesre verjük. A liszteket a sütőporral elkeverjük és a krémbe forgatjuk. Közben adagoljuk hozzá a mandulatejet is. Addig adagoljuk hozzá a mandulatejet és kevergetjük együtt, amíg elérjük a kenhető, krémes állagot. A tésztát kókuszzsírral enyhén kizsírozott kerámia kerek pitesütőbe simítjuk, majd a tetejét sűrűn kirakjuk egy sor meggyel. Ezeket a tésztába nyomkodjuk. A tetejét megpakoljuk még egy jó adag meggyel. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle megbarnul, a közepe még maradhat egy kicsit lágy. Kb. 30-40 perc.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt porxilittel szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése