Lazac nyári zöldségekkel ( paleo )
Hozzávalók 2 főre:
- fejenként 200g bőrös lazacfilé
- kókuszolaj
- Himalája só
- őrölt fekete bors
- morzsolt rózsabors
- őrölt római kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 marék felaprított petrezselyemzöld
- 1 citrom leve
- 1 db közepes méretű főzőtök
- 1 nagy db cukkini
A lazacfiléket sózzuk és borsozzuk, kókuszolajon megsütjük mindkét oldalát. Amikor majdnem kész, 2 gerezd fokhagymát rányomunk, meglocsoljuk citromlével és megszórjuk petrezselyemmel.
A raguhoz a zöldségeket megpucoljuk, tök magjait eltávolítjuk és mindent felkockázunk. Kókuszolajon elkezdjük pirítani, közben sózzuk, borsozzuk ( a fekete borssal csak ), megszórjuk a római köménnyel és 2 gerezd felaprított fokhagymával. Éppen puhára sütjük. A lazaccal melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése