Paleo sütőtökragu
Hozzávalók 4 főre:
- 1 közepes méretű sonkatök
- 500g csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kacsazsír
- 1 marék tökmag
- Himalája só, bors, szegfűbors, citromos bors - ízlés szerint
- 1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
- 1 marék tepertő felkockázva ( bármilyen )
A sonkatököt megpucoljuk és felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A zsíron a felaprított fokhagymát elkezdjük dinsztelni. A zöldségeket is hozzáadjuk és ízlés szerint fűszerezzük. Addig pároljuk/sütjük,amíg a zöldségek megpuhulnak, a sütőtök is villával könnyen átszúrható lesz,de nem esik szét. Megszórjuk a tepertővel. Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tökmagot. A kész ragura szórjuk,majd tálalás előtt meghintjük még a felaprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése