Karamellás- diós krémes
Hozzávalók egy 20x 30cm -s tepsihez:
- a tésztához:
- 6 egész tojás ( nagy )
- 15 dkg cukor
- 3 ek. kávé
- 15 dkg dió
- 3 ek. finomliszt
- 1 tk sütőpor
- a krémhez:
- 2 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 5 ek. kávé
- 20 dkg vaj ( és nem Ráma! )
- a tetejére: 5 dkg dió és karamellmáz ( 4 ek. nádcukor, 1 ek. vaj és 3 kanál kávé összeolvasztva )
Az összes diót száraz serpenyőben megpirítjuk. A tésztához való diót lemérjük és ledaráljuk. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kávét, a darált diót, a lisztet és a sütőport. Elkeverjük. A tojáshabot is hozzáadjuk, de csak óvatosan, hogy ne törjön össze. Sima tésztát kell kapnunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és kb 30 percig sütjük előmelegített sütőben. ( tűpróbáig ) Amikor elkészült, a tepsiben hagyjuk hűlni. Később a papírt óvatosan eltávolítjuk róla és hagyjuk még teljesen kihűlni. A krémet ezután kenjük rá. Ehhez a puha vajat a többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük. A krémet egyenletesen a tésztára kenjük és megszórjuk a félretett 5 dkg pirított, darakora tört dióval. Végezetül meglocsoljuk a karamellöntettel. Hűvös helyre tesszük dermedni. Éles késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése