Mákos kekszek ( paleo )
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
- 200g darált mandula
- 3 ek. gesztenyeliszt
- 4 púpozott ek. kókuszliszt
- 2 ek. zöldbanánliszt
- késhegynyi Bourbon vanília
- fél kiskanál őrölt ánizs
- csipet Himalája só
- 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
- 2 kanál kókusztejszín
- 3 db egész tojás
- 8 ek. kókuszolaj
- 2 ek. eritrit
A töltelékhez:
- 5 ek. eritrit
- kb.1 dl víz
- 5 ek. darált mák
- késhegynyi őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db paleo mézes puszedli
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk 15 percre hűtőben pihenni. A töltelékhez a vízből és az édesítőből szirupot főzünk. A puszedliket apróra morzsoljuk. Az összes hozzávalót összekeverjük. A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, kb. fél cm vastagra. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk ki belőle. Megkenjük a mákkal a közepüket, majd kis csillag formájú tésztával fedjük be. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tálaláskor poreritrittel megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése