A következő paleo ételt hétköznapi gyors ebéd gyanánt találtam ki.Gyorsan és egyszerűen elkészül ,nagyon tápláló és laktató.
Lilahagymával sült batata spenótágyon ( paleo )
Hozzávalók 4 főre:
- 450g fagyasztott vagy friss spenótlevél
- 200ml mandulatej
- 2 púpozott evőkanál zöldbanánliszt
- Himalája só
- Toscana fűszerkeverék
- 3 evőkanál nyírfacukor
- olívaolaj
- 5 darab kb.15 cm hosszú batata
- 1 nagyobb fel lilahagyma
- só,bors,kevés pirospaprika ( elhagyható )
- 3 szelet pármai sonka
A spenótot kb. 1 dl vízzel együtt feltesszük főni. Fűszerezzük, édesítjük és felforraljuk. A lisztet a mandulatej nagy részével csomómentesre keverjük és a spenóthoz adjuk. Elkeverjük és hagyjuk újra felforrni. Ezután botmixerrel pürésítjük és belekeverjük a maradék mandulatejet is.
A batatát felkockázzuk és fél dl olívaolajon az apróra vágott hagymával elkezdjük sütni. Közben fűszerezzük. Amikor már majdnem puhára sült, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát is. Hagyjuk együtt sülni még 2-3 percig.
Tálaláskor a spenótpürére halmozunk a sonkás-hagymás édesburgonyából.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése