A következő receptem igazi ünnepi fogás.
Fogasfilé csípős birsalmaágyon ( paleo )
Hozzávalók 4 főre:
- 4 darab érett birsalma
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 kanál aranymazsola
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 2 szedőkanál húsleves alaplé
- fűszerek: Himalája só, kurkuma, őrölt gyömbér, őrölt csili, cayenne bors, római kömény - ízlés szerinti mennyiségben
A tálaláshoz.
- egy evőkanál pirított mandula
- 1-1 evőkanál méz személyenként
- szeletelt lilahagyma
- avokádó darabok
a halhoz:
- 1 kg -személyenként 250g- fogasfilé
- 2-3 evőkanál nyílgyökérliszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- Himalája só
A birsalmát megmossuk és hosszú szeletekre vágjuk. A hagymát hosszú csíkokra vágjuk és a birsalmával együtt olajon elkezdjük dinsztelni 2-3 percig. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a mazsolát, majd fűszerezzük. Felöntjük az alaplével. Fedő alatt puhára pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk pirított mandulával, lilahagyma szeletekkel és avokádó darabokkal díszítjük, majd mézzel meglocsoljuk. Erre helyezzük a sült halszeletet.
A halhoz a fogasfilé szeleteket megsózzuk. A lisztet a paprikával elkeverjük és ebbe forgatjuk a halszeleteket. Olajban ropogósra sütjük. Melegen tálaljuk a birsalmás körettel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése