Almás pite ( paleo )
Hozzávalók:
a tésztához:
- 6 evőkanál héjas mandulaliszt ( Vass Mandula )
- 5 evőkanál nyílgyökérliszt
- 4 evőkanál bambuszrostliszt
- 3 púpozott evőkanál eritrit
- csipet só
- 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
- 2 evőkanál útifűmaghéj és 1,5 dl langyos víz ( elkeverni )
- 2 egész tojás
- 5 evőkanál kókuszolaj
A töltelékhez:
- 12-13 db alma finomra reszelve
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 5 evőkanál eritrit
- pár csepp citromlé
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és megfelezzük. A töltelékhez mindent összekeverünk és állni hagyjuk. A tészta egyik felét két sütőpapír között kinyújtjuk úgy, hogy egy 20x30cm-es tepsibe elférjen. A tepsit kókuszolajjal vékonyan kikenjük és kicsit megszórjuk valamelyik liszttel, amiből korábban tettünk a tésztába. A tészta egyik,kinyújtott felét a tepsibe helyezzük,majd erre egyenletesen a tölteléket halmozzuk. A maradék tésztát is ugyanúgy kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Miután kihűlt, szeleteljük.
Nagyon finom őszi, téli és akár karácsonyi sütemény!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése