Mogyorós-kókuszos csók
Hozzávalók 14-15 darabhoz:
a tésztához:
- 8 tojásfehérje
- csipet só
- 8 tojássárgája
- 1 mk. vanília
- 6 ek. kókuszvirágcukor
- 10 púpozott ek. darált, pörkölt törökmogyoró
- 1 kk. foszfátmentes sütőpor
- 4 ek. bambuszrostliszt
- 3 ek. kókuszliszt
- 3 ek. mandulatej
a ragasztáshoz:
- mentes baracklekvár
a krémhez:
- 200ml kókusztejszín ( Kara márkájú nálam )
- csipet vanília
- 80 g fehércsokoládé ( paleo,vegán )
továbbá:
- kókuszreszelék
- 100g paleo étcsokoládé
- pörkölt durvára őrölt törökmogyoró
A tésztához a tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját, a vaníliát, az édesítőt habosra keverjük. Belekeverjük a többi hozzávalót, majd a tojáshabot is. Egy 20x30cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és abba simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki a tésztából. Minden karikát éles késsel keresztben megfelezünk és lekvárral összeragasztjuk. Hagyjuk így állni fél órát. A kókuszos krémhez a fehércsokit felolvasztjuk és a kókusztejszínhez keverjük a vaníliával együtt.
A kis korongok oldalát ebbe mártjuk bele és megforgatjuk kókuszreszelékben.
A tetejére olvasztott étcsokit teszünk és tetszőlegesen díszítjük pörkölt durvára őrölt törökmogyoróval.
Hagyjuk megszáradni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése