A krémes sütőtökkrém,s rajta a kandírozott gyömbér teszi felejthetetlenné...
Halloween pite: Sütőtökpite kandírozott gyömbérrel és dióval
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg Graham liszt
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 20 dkg sótlan vaj (pl.Lurpak)
- 10 dkg szőlőcukor ( por állagú)
- 1 egész tojás
- 1 kupica vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Hozzávalók a töltelékhez:
- 70 dkg sült sütőtök összepürésítve ( sütés után,héj nélkül mérve)
- 225g Demerara nádcukor
- 3 egész tojás
- 200ml habtejszín
- 1 ek. kekszfűszerkeverék
- 4 ek.zabpehelyliszt
A tetejére:
- 1 marék dióbél
- 5 dkg kandírozott gyömbércsík
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk,majd a hűtőbe tesszük fél órát pihenni.Ezután átgyúrjuk és egy nagy méretű kerek kerámia piteformába nyomogatjuk úgy,hogy szélei is legyenek.Villával az alját megszurkáljuk és vakon sütve 10 perc alatt elősütjük. ( sütőpapírt terítünk a tésztára és megszórjuk valamilyen száraz hüvelyessel nehezékül)
A töltelékhez a tojást a cukorral és a tejszínnel felhabosítjuk,majd belekeverjük a többi hozzávalót is.Az elősütött tésztába öntjük és az első 20 perc után megszórjuk a tetejét a gyömbérrel és a dóval.Ezután még kb. 15-20 percig sütjük addig,amíg szép aranybarna színt kap a széle és a töltelék már nem nagyon remeg.
Hideg kövön hagyjuk hűlni és hidegen szeleteljük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése