Póréhagymás karfiolkrémleves kesudióval
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű sütőburgonya
- fél szál póréhagyma apróra felkockázva
- egy nagy fej karfiol
- só, fehérbors, szerecsendió, 6 db friss zsályalevél
- 1 kis pohár natúr joghurt
A tálaláshoz:
- póréhagymakarikák
- pörkölt kesudió
A burgonyát a felkockázott póréval egy lábasban sós vízben puhára főzzük.A főzőléből szükségünk lesz később 6 dl-re. A karfiolt sós vízben nagyon puhára főzzük,majd a puha zöldségeket egy másik lábasban összeöntjük,fűszerezzük,összetörjük és a joghurttal együtt pürésítjük. Hozzákeverjük a 6 dl főzővizet és az egészet jól felforraljuk.
Melegen,a tetején póré karikákkal és kesudióval tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése