Töltött aszalt szilva fánkocskák
2-3 főre
Hozzávalók:
- 20 dkg puha,magozott aszalt szilva
- blansírozott egész mandula annyi,ahány aszalt szilva szem van - kb. 6 dkg
- 5 evőkanál mandulaliszt és 2-3 evőkanál sima liszt
- 2 evőkanál porcukor
- édes fehérbor:Pigalle olée spanyol bor,vagy Tokaji aszú -annyi amennyit felvesz a tészta
- étolaj a sütéshez
- a tetejére: porcukor vagy szőlőcukor
Minden szilvába tegyünk egy-egy szem mandulát.A liszteket keverjük össze a porcukorral és annyi borral,hogy folyós,de sűrű tésztát kapjunk.Keverjük csomómentesre. A szilvákat mártsuk bele jó alaposan a masszába és bő,nagyon forró olajban süssük aranybarnára a fánkokat.Gyorsan megsül.A felesleges zsiradékot itassuk le róla.Melegen,porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése