Foszlós marcipános-gyümölcsös kalács
Hozzávalók:
- 60 dkg sima liszt
- 4 dkg friss élesztő
- 2 tojássárgája
- 3 dl langyos tej
- 5 ek. Demerara nádcukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 ek. barna rum
- 1 mokkáskanál Bourbon vanília őrlemény
- csipet só
Töltelékhez:
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg natúr marcipán felkockázva
- 10 dkg kandírozott citrusok
Az élesztőt cukros langyos tejben, 2 kanál liszttel együtt felfuttatjuk.A tészta többi hozzávalójával együtt kézzel sima, hólyagos tésztává dagasztjuk. Letakarjuk és fél órán át huzatmentes,langyos helyen hagyjuk duplájára kelni.Ezután átgyúrjuk és közben belegyúrjuk a tölteléket is. Rúddá formázzuk és egy sütőpapírral bélelt, nagy méretű téglalap alakú vekniformába rakjuk. Letakarva fél órán át hagyjuk még kelni. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.A teteje szép barna lesz és kongó hangot ad.A formában hagyjuk kihűlni.Recés késsel vágjuk fel!
Töltelék nélkül is készíthetjük,fonhatjuk is...
Jó étvágyat!
Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok !
VálaszTörlésBiztos finom ez a kalács!
VálaszTörlésSzerencsés, sikeres 2013-as esztendőt kívánok!
Köszönöm!BUÉK Neked is!:)
VálaszTörlés