Keresztanyám ma úgy meglepett,hogy csak na!( Remélem olvasod! ) A blogomról két receptemet tökéletesen elkészítette,s azokkal látott minket vendégül.Kell ennél nagyobb büszkeség?! :)
A két recept pedig,amit elkészített: a mostani Duplán sajtos pogácsa és a Gesztenyés keksztekercs. Mindkettő nagyon finom volt!
Íme a recept még egyszer:
Szerencsehozó malackák,avagy Duplán sajtos pogácsa,amit nem kell keleszteni ( a világ legfinomabb pogija)
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg puha langyos Rama, 2 dl tejföl(én fele tejföl fele sűrű natúr joghurt keverékét használtam), 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt füstölt sajt(a tésztába), 2 teáskanál só.
A tetejére: 2 tojássárgája és reszelt sajt(füstölt és trappista keveréke)
Összegyúrjuk a hozzávalókat!Nem kell keleszteni!Szép könnyű tészta lesz. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapíros tepsibe pakolgatjuk egymástól 2 cm-re,tetejét tojássárgájával megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.Előmelegíttet sütőben arany színűre sütjük.(kb 15-20 perc)-attól függ kinek milyen sütője van. Langyosan ,hidegen egyaránt finom!
A tetejére: 2 tojássárgája és reszelt sajt(füstölt és trappista keveréke)
Összegyúrjuk a hozzávalókat!Nem kell keleszteni!Szép könnyű tészta lesz. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapíros tepsibe pakolgatjuk egymástól 2 cm-re,tetejét tojássárgájával megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.Előmelegíttet sütőben arany színűre sütjük.(kb 15-20 perc)-attól függ kinek milyen sütője van. Langyosan ,hidegen egyaránt finom!
A malackákhoz: plusz hozzávaló:egész szemes bors és ezek tetejére nem tettem füstölt sajtot.És most 80%-ban Grehem lisztet használtam hozzá.
Jó étvágyat!
Terveztem én is ilyen malackákat az unokáimnak, de most sajnos elmarad.
VálaszTörlésNagyon helyesek!