( direkt van húzás egy-két helyen a marcipán bevonatnál, a kis gyöngyöket és hópelyheket a mézeskalácsoknál szokásos fehér mázzal készítettem)
Remélem,hogy felvágva is ilyen jól mutat majd és az íze is remek lesz.A krémet nem sajnáltam belőle:)
Marcipános mandulakrémes torta
Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojás
- 7 púpozott ek.liszt
- 7 ek. cukor
- késhegynyi sütőpor
Hozzávalók a krémhez: ( a lapok közé, a tetejére, a torta oldalára és a marcipán díszek alá egy kevés)
- 40 dkg vaj
- 40 dkg porcukor
- 20 dkg darált mandula
- 5 cl Amaretto + 1 kanálnyi a lapok locsolásához
- 10 dkg natúr marcipánmassza lereszelve
A tetejére:
- natúr és színes marcipán
- kemény fehér cukormáz ( mézeskalácsok díszítésénél használatos)
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasszuk.A fehérjéből kemény habot verünk a cukor hozzáadásával. Lazán belekeverjük a tojások sárgáját és apránként a sütőporral elkevert átszitált liszttel.Habosra keverjük óvatosan.Kerek tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk,pont akkora kör méretet,mint a torta alja.A tésztát azonnal beleöntjük, a tetejét elsimítjuk és előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig!
Amíg hűl a tészta, kikeverjük krémet. A puha vajat a többi hozzávalóval krémesre keverjük. A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk,ha kell formára igazítjuk.A lapokat spricceljük meg egy kevés Amarettoval. Minden lapot,még a felsőt is megkenjük a krémmel,majd a torta oldalát is.Pár percre a hűtőbe tesszük.A marcipánt porcukorral szórt nyújtódeszkán tetszőleges méretre nyújtjuk és bevonjuk vele a tortát. Színes marcipánnal tetszőlegesen díszítjük.
Jó étvágyat!
Kis ügyes :-)
VálaszTörlésSzép nagyon!
VálaszTörlés