Az eredeti recept lazacra szólt,s egyik kedves ismerősöm jóvoltából most végre arra is ki lett próbálva.Alexa!-ez mesés!:) és az sem utolsó szempont,hogy nagyon gyorsan elkészül és persze az is mellette szól,hogy könnyebb étel,mint egy jó adag töltött káposzta! :)
A Kesudiós kelkáposzta köret ötlete a decemberi Good Food-ból jött,ahol mandulával szerepel.Idén annyira megszerettem a kesudiót,hogy az utóbbi hónapokban heti rendszerességgel fogyasztom...
Fűszeres mézben pácolt lazacfilék Kesudiós kelkáposztával
2-3 főre
Hozzávalók:
- 1 kg lazacfilé
A páchoz:
- fél lime leve
- 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
- 1 púpozott kiskanál őrölt gyömbér
- 1 kanál chilipaszta
- 1 csokor friss vagy felaprított, fagyasztott kaporlevél
- 3 púpozott evőkanál selyemfűméz
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- 1 fej kelkáposzta
- 2 ek.kókuszolaj
- 1 gerezd fokhagyma összepréselve
- rozmaring
- 10 dkg kesudió
A lazacot a fenti hozzávalók keverékével bepácoljuk és lefedve, kb. 3 órán át a hűtőben hagyjuk összeérni. Sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A körethez a kelkáposztát csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük.Forrás után 3 perc múlva kiszedjük.A kókuszolajon megdinszteljük a fokhagymát és a rozmaringot,valamint a kesudiót megpirítjuk.( használhatunk enyhén sós,pirított kesudiót is)Hozzáadjuk a káposztát és egy kicsit hagyjuk sülni,majd a lazac mellé kínáljuk.
Szuper jó páros!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése