Keresés ebben a blogban

2012. december 23., vasárnap

Fűszeres mézben pácolt lazacfilék Kesudiós kelkáposztával

Tökéletes karácsonyi ebéd vagy vacsora. A múltkori mézes pác annyira bejött,hogy azóta csak arról álmodok...
Az eredeti recept lazacra szólt,s egyik kedves ismerősöm jóvoltából most végre arra is ki lett próbálva.Alexa!-ez mesés!:) és az sem utolsó szempont,hogy nagyon gyorsan elkészül és persze az is mellette szól,hogy könnyebb étel,mint egy jó adag töltött káposzta! :)
A Kesudiós kelkáposzta köret ötlete a decemberi Good Food-ból jött,ahol mandulával szerepel.Idén annyira megszerettem a kesudiót,hogy az utóbbi hónapokban heti rendszerességgel fogyasztom...



Fűszeres mézben pácolt lazacfilék Kesudiós kelkáposztával
2-3 főre

Hozzávalók:

- 1 kg lazacfilé

A páchoz:
-  fél lime leve
- 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
- 1 púpozott kiskanál őrölt gyömbér
- 1 kanál chilipaszta
- 1 csokor friss vagy felaprított, fagyasztott kaporlevél
- 3 púpozott evőkanál selyemfűméz
- 3 evőkanál olívaolaj
- só

- 1 fej kelkáposzta
- 2 ek.kókuszolaj
- 1 gerezd fokhagyma összepréselve
- rozmaring
- 10 dkg kesudió

A lazacot a fenti hozzávalók keverékével bepácoljuk és lefedve, kb. 3 órán át  a hűtőben hagyjuk összeérni. Sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A körethez a kelkáposztát csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük.Forrás után 3 perc múlva kiszedjük.A kókuszolajon megdinszteljük a fokhagymát és a rozmaringot,valamint  a kesudiót megpirítjuk.( használhatunk enyhén sós,pirított kesudiót is)Hozzáadjuk a káposztát és egy kicsit hagyjuk sülni,majd a lazac mellé kínáljuk.
Szuper jó páros!

Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése