Az eredeti spanyol receptben tej helyett vizet olvastam,valamint tojás és vaj nélkül készítik.Én most a januári Good Food magazinból vettem a receptet.Ez a recept más,de az eredeti spanyolt is el fogom majd készíteni.
Az előző hétvégén készítettem.Kétféle csillagcsővel nyomtam ki a hosszú fánkokat.Nagyon gyorsan elkészült és tényleg nagyon finom.Olvasztott csokiba mártva és porcukros fahéjjal megszórva is fenséges ebéd utáni desszert...
Churros, a spanyol fánk
Hozzávalók:
- 250ml tej
- 50g vaj
- 20g cukor
- 150g liszt
- csipet só
- 5 egész tojás
- étolaj a sütéshez
Továbbá:
- porcukros fahéj
- olvasztott étcsoki
A tejet a vajjal és a cukorral felforraljuk,majd a lisztet és a sót beleszórjuk.Pár percig állandó kavarás mellett főzzük,illetve égessük. Hűtsük ki és csak ezután adjuk hozzá a tojásokat egyenként.Én elektromos habverőt használtam.Szép sima tésztává keverjük.Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát és forró étolajba nyomjunk hosszú rudakat. Amikor barnás kezd lenni az alsó része a fánkoknak,villával óvatosan fordítsuk meg,majd amikor a másik oldal is készre sült,szedjük ki papírtörlőre.
Később szórjuk meg a porcukros fahéjjal vagy olvasztott csokival kínáljuk.
Jó étvágyat!
Finom lehet... és szép is !
VálaszTörlésEgyszer láttam egy hasonló fánk készítést, még régebben Stahl konyhájában. Gyerekek nagyon élveznék:))
VálaszTörlés