Élesztőmentes...
Mediterrán kenyér
Hozzávalók:
- 400g gluténmentes liszt
- 2 mokkáskanál só
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- kb.400 ml sűrű natúr joghurt
- 1,58 ml tej
- 6 egész tojás
- 2 kanál sűrű paradicsompüré
- 5 kanál extra szűz olívaolaj
- 22db natúr aszalt paradicsom felkockázva
- 10 dkg feta sajt
A száraz hozzávalókat kimérjük és elkeverjük.A joghurtot a tejjel, a tojással, a paradicsompürével és az olajjal elkeverjük.Az összes hozzávalót összeöntjük, a fetát belemorzsoljuk, az aszalt paradicsomot beleöntjük és simára keverjük az egészet.Sütőpapírral bélelt téglalap alakú püspökkenyérformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.( tűpróbáig ) 2-3 napig friss,puha marad ha letakarva tároljuk.
Jó étvágyat!
Ez olyan ízletes, hogy magában is nagyon finom lehet, hát még olajbogyóval!!!
VálaszTörlés